maanantai 30. maaliskuuta 2020

Mammavaatteita, taas vaihteeksi

On taas se aika vuodesta. Se aika, kun pakataan liian pienet vaatteet yläkaappiin ja otetaan ryhävalaan loimet esiin. Maha kasvaa sitä tahtia, ettei normaalit paidat enää riitä navan yli ja mekot ovat minimittaisia. 

Meillä maha kasvaa kesää kohti jo toista vuotta peräkkäin. Ei tarvitse taaskaan haaveilla pitävänsä ihania kesämekkoja, kun ne ei joko mahdu päälle, tai niillä ei imetys onnistu. Pidetään siis sellaisia mammakaapuja siihen asti, että imetysluukkuja ei enää tarvita tunnin välein. (ja jos käy kuten esikoisen jälkeen, imettämisestä siirryttiin suoraan seuraavan odottamiseen ja kaapuilu jatkuu)

Nykypäivänä on paljon kivoja mammavaatteita, joten tuo kaapu on vähän voimakas sana tähän väliin. Kotimaisia äitiysvaatteiden valmistajia on useita ja olen ihastunut erityisesti Maitotytön ja Hujauksen mekkoihin. Ne kestävät hienosti käyttöä ja usein toistuvia pesuja ja saavat käyttäjänsä muistuttamaa naista ennemmin kuin lopputiinettä tai laktaatiovaiheessa olevaa nautaa. 

Esikoisen kohdalla en juuri hankkinut omia odotusvaatteita, vaan käytin omia isoja mekkojani ja tutuilta saatuja lainavaatteita. Tämä oli ihan hyvä ratkaisu pienen ja sippoisen ensikkomahan kanssa. Toisen mahapallon kanssa olen kerryttänyt omaa vaatevarastoa kirppareilta. Tiedän jo suurin piirtein minkälaiset vaatteet omalle mammakropalle ja käytölle sopii (kiitos lainavaatteiden, joista suuri osa ei sopinut), joten hutiostoja ei ole tullut.

Mammavaatteita ei kovin moni halpakauppaketju myy ja nekin mallit mitä on myynnissä, ei tällaiselle rintavalle, mutta muuten tavallisen kokoiselle mammalle sovi. Mammavaatteita ei minusta muutankaan kannata hakea uutena kaupasta, jos ei ole joku erikoisempi tarve. Tuskin kukaan haluaa käyttää mammakaapuja kauempaa kuin on ihan pakko, joten vaatteiden käyttöikä jää lyhyeksi. Käytetty mammavaate on paitsi usein vielä hyväkuntoinen, myös edullisempi ja luontoystävällisempi vaihtoehto kuin uusi.

Olen oppinut hakemaan kirppareilta itselleni vaatetta oikeastaan vasta äitiyden myötä. Onneksi lähipitäjällä on mainio kirppis, mistä löytyy hyväkuntoista vaatetta niin mukuloille, kuin itselleni. Viimeksi oli jopa pitkä rekillinen odotusvaatteita ja sieltä tarttuikin mukaan muutama mahapaita. Nettikirppareita kannattaa myös vilkuilla, varsinkin jos on hakusessa joku tietyn firman vaate. Isommilla kylillä on lastenvaatteisiin erikoistuneita kirpputoreja ja siellä usein on joku rekki myös mammavaatteita. 

Odotusaika on pukeutumisen kannalta paitsi haastavaa, myös ihan hauskaa aikaa. Silloin voi rauhassa kokeilla vähän erilaisempaa tyyliä ja hutiyhdistelmät laittaa hormonien piikkiin. Mahaa ei tarvitse yrittää piilotella ja tunkea litistäviin alushousuihin, vaan myös ne toissakesän kesämakkarat saavat hengittää vapaasti. Mammavaatteiden mallit ja materiaalit eivät kiristä ja purista ja ne ovat silti ihan salonkikelpoisia ihmisten ilmoille. Ja toisaalta välillä tekee hyvää karsia vaatevalikoimaa. Kun päälle mahtuu yhdet housut, 7 paitaa ja viisi mekkoa, vaatekriiseilylle ei jää tilaa. 

Puss och Kram!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti